tractari-auto-bacau-avarie-directie-audi

Tractari auto legal in 2017

Tractari auto legal dupa codul rutier si respectarea normelor de siguranta pe drumurile publice. Dupa ce ati incercat in zadar pornirea masinii si eliberarea carosabilului, ati hotarat sa impingeti sau sa tractati masina la șufă. Va prezentam in continuare cateva aspecte cu privire la acest lucru din punct de vedere legal. Ce spune legea si ce trebuie sa luati in calcul atuci cand tractati o masina defecta sau avariata.

In primul rand evaluati corect starea tehnica a masinii.

Ati fost implicat intr-un accident sau aveti o defectiune care nu se poate remedia in locul unde va aflati? Ati ramas fara curent in baterie sau fara combustibil? Ati alimentat cu un combustibil gresit sau din orice alt motiv masina nu mai porneste?

Puteti tracta masina cu o legătură flexibilă omologată, în lungime de 3 – 5 m sau cu o bara fixata la elementele de remorcare ale acesteia. Sunt cazuri totusi in care legislatia rutiera interzice tractarea masinilor avariate in acest fel. Mai exact articolele 153, 154, 155, 156 si 157 din codul rutier reglementeaza tractarea autovehiculelor pe drumurile publice.

Care sunt restrictiile prevazute de lege

Daca in tractari-auto-bacau-avarie-directieurma accidentului aveti defectiuni la sistemul de directie sau la mecanismul de franare, nu puteti tracta masina decat prin suspendarea rotilor directoare cu o macara sau pe platforma de tractare. In acest caz in masina remorcata nu trebuie sa se afle nici o persoana. O firma specializata in tractari auto va poate ajuta in acest sens. In Bacau dar si in alte orase puteti apela Tractari Auto Bacau la numarul de telefon 0751 606 372 la orice ora.

Pentru a putea sa tractati in siguranta un autovehicul fara defectiuni la directie sau mecanismul de franare aveti de luat in calcul urmatoarele lucruri:

Semnalizati corespunzator faptul ca aveti o avarie cu ajutorul triunghiului reflectorizant si delimitati cat mai clar zona in care va aflati. Trageti cat mai aproape de acostament si porniti luminile de avarie. In cazul in care luminile de avarie nu functioneaza, aveti obligatia sa instalati o lampa portabila care sa lumineze galben intermitent. Pe timp de noapte sau vizibilitate redusa, autovehiculul cu defectiuni la sistemul de iluminat nu poate fi remorcat pe drumurile publice. Macar pe partea stanga trebuie sa functioneze o lumina de intalnire iar pe spate una de pozitie.

Atat conducatorul autovehiculului remorcat cat si al celui care remorcheaza trebuie sa detina permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte masina in care se afla.

Autovehiculul care este remorcat sa nu fie mai greu decat cel tragator cu exceptia cazului in care tractarea se efectueaza de o autospeciala destinata depanarii.

Bara de tractare metalica trebuie sa aiba lungimea maxima 4 m iar legatura flexibila sa fie omologata cu lungimea de 3-5m.

Legea interzice tractarea pe drumul acoperit cu zapada, gheata sau polei, tractarea unui autovehicul cu două roţi cu sau fără ataş, a autovehiculului al cărui sistem de direcţie nu funcţionează sau care nu este înmatriculat ori înregistrat. Se interzice şi tractarea a doua sau mai multe autovehicule, a căruţelor, a vehiculelor care in mod normal sunt trase sau impinse cu mana sau a utilajelor agricole.

tractari-auto-bacau-bara-sufa

Cum se realizeaza propriu-zis tractarea masinii

Dupa ce ati stabilit ca puteti fi tractat in siguranta si aveti tot ce va trebuie montat si fixat corespunzator, porniti cu viteza mica si tineti sufa intinsa pe toata durata deplasarii. Franati in caz de nevoie inaintea masinii care va tracteaza, iar la plecarea de pe loc aceasta trebuie realizata lin. Plecarea brusca poate rupe sufa si duce la producerea de accidente. Toate aceste remorcari sunt destul de riscante in cazul in care soferii sunt incepatori sau nu au experienta. Nu recomandam sa tractati in acest fel pe vreme rea sau iarna cand geamurile sunt inghetate sau aburite. Chiar daca nu aveti defectiuni la sistemul de franare, stim ca directia si sistemul de franare nu functioneaza la fel ca atunci cand avem motorul pornit.

Daca nu va simtiti increzatori ca puteti ajunge la destinatie in siguranta nu incercati sa trageti la sufa autovehicule decat pe distante mici sau pentru pornirea motorului atunci cand se impune. Probabil nu veti fi amendat pentru improvizatii sau nerespectarea vreunei reguli incalcate, sansele de a fi afectata siguranta dumneavoastra sau a celor din jur fiind mult mai mari.

tractari-auto-bacau-247-telefon